Intressanta snabbfakta om hästar

Hästar är mycket mäktiga djur och det finns mycket intressant att lära om dem och av dem. Även om du är hästintresserad finns det säkert en hel del som du inte vet om hästar. Den äldsta hästen blev som exempel 62 år gammal och kallades Old Billy. När det kommer till ponnyhästar blev den äldsta hästen istället 54 år gammal. De kan alltså leva väldigt länge. När du talar med en häst är det viktigt att du tänker på ditt tonfall. Detta är för att den reagerar mer på ditt tonfall än på dina ord. I vilda flockar är det stoet som bestämmer. Hon bestämmer vart hästarna ska gå och hingstarna följer bara med.

2509971132_1d22e1cf36Om du har sett på äldre svartvita filmer där en häst blev skjuten var det inte specialeffekter. De sköt hästen på riktigt i de g
amla filmerna. Hästar kan inte kräkas och om du är rädd för hästar kallas detta för hippofobi. En häst kan inte heller andas genom sin mun. Du kan historiskt se på statyer av hästens pose vad ryttaren dog av. Om hästen har båda benen i marken dog ryttaren av naturliga orsaker, om hästen stegrar dog ryttaren i krig och om hästen lyfter på ett framben dog ryttaren av de skador som denna hade fått i krig. Hästar har väldigt bra minne och kan komma ihåg de ryttare som de har haft ett längre tag under hela sitt liv.

En häst gör dessutom av med mer energi när den ligger ned än när den står upp, konstigt nog. Dessutom var hästen ett av de sista vilda djuren som blev kontrollerat av människan, hästen har trots det kvar många av sina naturliga instinkter. Det gör att de som exempel nästan alltid fölar på natten eftersom det skyddar fölen mot odjur som inte ser dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *