Köpa eller sälja häst?

Har du kommit till en punkt i livet då det antingen är dags att sälja din häst för att testa nya utmaningar, eller välja en trogen kamrat till stallet? Då har du kommit helt rätt. Det finns en hel del tips och råd både för dig som går i tankar om att köpa eller sälja en häst och det är mycket som man behöver tänka på. Det är viktigt att du kontrollerar legitimationen och kollar upp köparen hos kronofogden innan dess att du gör upp affären. Detta kan göra så att du undviker väldigt många problem. Ett av de vanligaste problemen när man ska genomföra hästaffärer är nämligen att köparen inte har pengar att betala med.

Det är klokt att anlita horses-1312569_960_720någon som skriver avtalet om man inte är bra på att göra det på egen hand, även detta kan man spara väldigt mycket pengar på. Om man som privatperson köper en häst av en annan privatperson får man reklamera hästen i två år om det är så att det är ett fel på hästen. Detta handlar då om skador som säljaren inte har upplyst om. Till exempel om hästen tidigare har varit opererad men det inte finns någon information om detta när man köper hästen.

Alla avtal ska vara skriftliga, gör heller inga uppgörelser via sociala medier. Se till att du alltid har sett hästen innan dess att du går med på att köpa den. Om du köper en häst bör du be säljaren om en fullmakt så att du kan ta del av hästens sjukdomshistorik. Om du ska sälja en häst så bör du även ta ett kort på hästen innan dess att du skickar iväg den, se till att datumet syns med exempelvis dagens tidning. Det är viktigt att det syns hur hästen ser ut på bilden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *